HISTORIA

VÅR RESA

KSE GRUPPEN
allt började egentligen redan 1977 då Kevin Qvarnström startade Kevin Sound Equipment - KSE.  Detta bolag ligger till botten för de flesta av oss både inom tekniskt kunnande och värdegrund. Här jobbade även Kevins son Timmy Qvarnström från ca 1998 som 12åring med att kånka lampor varje helg under sin skolgång för Rockslaget och Göteborgstalangen. Fram tills att QTECH grundades 7 år senare.

QTECH HB
Timmy kände att nu är det dax att bli sin egen, som 17 åring med support från Kevin slutade Timmy med skolan och startades handelsbolaget Qvarnström Technology år 2005.  Första halvåret sluter barndomsvännen Robert Petterson och partnern Anna Billmark följe och på deltid hjälper Timmy driva företag.
HB omsätte nästan i sin helhet att hyra ut kompetens inom Ljus och IT.


QNETWORK
En liten spinoff enskild firma av Timmy,  en IT-avdelning for hire på 2 ben, Här fick Timmy bland annat en längre tjänst som Sysadmin på en skola i Göteborg som sedan Anna tog över. Samtidigt som QTECH HB börjat växa till sig var vi nu redo för nästa steg.


QTECH AB
året är 2013, och Kevin Qvarnström säljer sin andel i KSE för att på heltid driva företag med Timmy Qvarnström. när nya bolaget startas så erbjuds även Robert Petterson ett delägarskap. bolagets största affärsområde är fortfarande kompetens och viss teknik. 
Storsatsningen kommer 2015 (när vi fyller 10) då vi beslutar oss för att börja hyra ut mer teknik och inte bara personal,  Det investeras kraftigt i egen teknik och även kunskap om hur man underhåller och servar all branschteknik.
2018 är nästa milstople, Vi erbjuder vår anställde Jesper Sirenius att köpa in sig i bolaget. Därefter strukturerar vi om lite ansvarsområden och vi blir på kort ett rätt starkt varumärke att räkna med.

GREENPC
Nysatstning igen, miljö och sustainablilty är på agendan, 2019 startar Timmy och Anna upp GreenPC som ett IT asset recovery företag. kort och gott: begagnade datorer. GreenPC varumärket drivs under QTECH´s handelsbolag.
Greenpc ligger efter pandemin vilande, då all fokus ligger på huvudbolaget tills vidare.

SRDF
Svenska RetroDator Föreningen, En naturlig spinoff kring äldre datorer där fokus är att återuppleva äldre spel & program på tidskorrekt hårdvara. Var tredje månad samlas nördar från hela sverige på QTECH och pillar & donar med äldre datorer.
Synergierna med detta är att allt ävregods från GreenPC får ett hem, samt att vi kan förse Sveriges filmbransch med tidskorrekt och fungerande rekvisita.

PANDEMIN
vår bransch elddop, nu i efterhand vill vi påstå att vi klara oss okej genom att va kvicka och strukturera om hela vår affärsplan, vi har lärt oss otroligt mycket och en ny värld av hybridmöten har öppnat sig. Flertalet personer vi träffat under Pandemin är nu anställda i QTECH

ADJ PRODUKTION
efter två hårda pandemi år, och när man tror botten är nådd så öppnar sig möjligheten för oss att förärva Anders Blomqvists bäbis, ADJ produktion. efter en försiktig överlämning så står vi klara i början på 2022 att driva ADJ under QTECH´s tak.

FRAMTIDEN
vi vill såklart inte avslöja för mycket, men vi hoppas att pandemins sår skall ha läkt och att vår branch florar som aldrig förr!